Geschiedenis van het pand

Het historische pand aan de stationsstraat nummer 7/9 is gebouwd in 1828 en diende tot omstreeks 1974 als gemeentehuis. Vele huwelijken van onze oudere patiënten zijn hier voltrokken.

In 1944 en 1975 heeft er een flinke brand gewoed in het pand, waardoor restauratie noodzakelijk was. De klok aan de zijkant van het pand is na de restauratie in 1975 mysterieus verdwenen.
In 2015 kreeg de Vereniging Historisch Wormerveer te horen dat de klok toch niet verloren is gegaan bij de  brand.
Mede door samenwerking van Gezond Plus met de Vereniging Historisch Wormerveer en enkele anderen is in december 2019 de klok, na enig herstel,  weer terug geplaatst op zijn oorspronkelijke plek.

Na de brand in 1975 werd het gemeentehuis verbouwd en vestigde de Stichting Dienstverlening Bejaarden Wormerveer zich hierin. Het centrum genaamd: ‘Het Rinus Hille Centrum’, is vernoemd naar de toen laatste burgermeester van Wormerveer. De begane grond werd ingericht als bejaardensoos, waar vele potjes biljart en kaart werden gespeeld. In 1990 maakte het dienstencentrum plaats voor een klein politiebureau, waar vanuit  twee wijkagenten hun beroep uitoefenden. Het bureau had zelfs een paar cellen tot haar beschikking.  Medio 2011 was het politiebureau genoodzaakt haar deuren te sluiten wegens teruglopende bezoekersaantallen en kwam het pand leeg te staan.

Na een verbouwing van een half jaar opende Huisartsenpraktijk Wormerveer & Fysiotherapie praktijk Gezond Plus in februari 2012 hun deuren.