Januari 2021
Alle Nederlanders boven de 18 jaar zullen een uitnodiging gaan krijgen voor de vaccinatie tegen covid-19 (het coronavirus).
Het is nog niet duidelijk wanneer iedereen precies aan de beurt zal komen. Maar dit is wel bekend: wanneer u aan de beurt bent krijgt u een uitnodiging toegestuurd.
Meer informatie vindt u hier en een filmpje over de werking van het vaccin vindt u hier.
december 2020
Zorg nodig in coronatijd? Wat kun je verwachten van de zorg in coronatijd? Kan je altijd terecht bij je huisarts? Waar vind je antwoorden op vragen die je hebt over je zorg?
Klik HIER voor informatie
3 december 2020
Sinds 1 december 2020 is het verplicht om in alle publieke binnenruimtes een mondmasker te dragen.
In de publieksvoorlichting van de overheid wordt de indruk gewekt dat mensen die onder de uitzonderingsregels voor het dragen van een mondkapje vallen, zich bij de huisarts kunnen melden voor een briefje. Dit is helaas niet waar. In zijn algemeenheid is het de huisarts niet toegestaan om een keuring te doen. De KNMG schrijft hier het volgende over:
"Als behandelend arts mag je geen geneeskundige verklaring afgeven voor een eigen patiënt, omdat het jouw relatie met deze patiënt kan schaden wanneer je een negatief oordeel moet geven. Hiernaast is het in het belang van de patiënt dat de keuring wordt gedaan door een arts die op de hoogte is van de specifieke eisen voor het toewijzen van de voorziening waarvoor de verklaring gevraagd is. Daarom is ervoor gekozen dat het bepalen van de medische (on)geschiktheid van patiënten altijd moet gebeuren door een onafhankelijke arts".
U kunt als patient zelf verklaren dat u onder de uitzonderingsregel valt. Hiervoor zou u dit kaartje kunnen gebruiken.
De volledige verklaring van de KNMG over de reden waarom uw huisarts geen geneeskundige verklaring af mag geven leest u hier.
16 oktober 2020
Bent u door de GGD of een andere instantie getest op corona en blijkt u besmet te zijn? Meld dit dan ook aan onze huisartsenpraktijk. Ook als u corona heeft, kunt u nog steeds met uw vragen bij de huisarts terecht. Als wij weten dat u corona heeft, kunnen we goede voorzorgsmaatregelen treffen zodat de huisarts en de medewerkers u veilig zorg kunnen bieden.
Juni 2020 update januari 2021
Hoewel er in onze praktijk weer meer spreekuur gehouden wordt, is de situatie nog niet 'zoals vanouds'. Om te voorkomen dat in de entreehal en de wachtkamer teveel mensen tegelijk zijn, zijn de spreekuurplekken meer verspreid over de dag. Er zijn ook minder spreekuur plekken dan normaal. Nog steeds willen we u vragen niet zomaar naar de praktijk te komen, maar altijd eerst even telefonisch contact op te nemen met de assistente. Wanneer u belt kijkt de assistente met u samen naar de beste oplossing voor uw probleem. Soms kan de vraag telefonisch beantwoord worden. Er zal bij het maken van een afspraak altijd gevraagd worden naar klachten die zouden kunnen wijzen op het coronavirus, zodat de afspraak op het juiste spreekuur ingepland kan worden.
We hopen op uw begrip hiervoor!
Voor de meest recente informatie over het coronavirus:
Kunt u op de website Thuisarts kijken
en/of op de site van het RIVM
20-04-2020
Tijdens de coronacrisis kan het gebeuren dat u buiten onze openingstijden een huisarts nodig heeft. Dan komt u bij de huisartsenpost. De artsen op de huisartsenpost en spoedeisende hulp willen u snel kunnen helpen. Het is daarom belangrijk dat zij kunnen kijken naar de medische gegevens die wij van u bijhouden.
Via deze link komt u bij een schematische weergave van het proces gedurende de coronacrisis.
Voor de schematische weergave van de werkwijze bij de huisartsenpost en de spoedeisende hulp klikt u op de naam van de instantie.
Voor uitgebreidere informatie Leest u hier verder
Gefeliciteer met de geboorte van uw kindje!
Wellicht breekt er een drukke tijd aan voor u als kersverse ouder.
Toch willen wij u vragen om uw kindje bij ons in de praktijk in te schrijven.
Inschrijfformulier
De verloskundige, of de afdeling gynaecologie/verloskunde van het ziekenhuis, sturen ons wel een overdracht van de geboorte van uw kindje, maar dit is niet voldoende om de inschrijving te voltooien.
Wij willen u verzoeken om het inschrijfformulier zo volledig mogelijk in te vullen en laten te ondertekenen door beide ouders.
Hierna kunt u het formulier bij ons inleveren.
Bij het aannemen van het formulier zal de assistente vragen naar het verzekeringspasje en/of poliblad van uw kindje.
Dit hebben wij nodig om uw kindje aan te kunnen melden bij de verzekeraar.
Een legitimatiebewijs zal logischerwijs nog niet gemaakt zijn, maar een bsn nummer zou wel beschikbaar moeten zijn.
U kunt het inschrijfformulier hier downloaden.
VZVZ toestemmingsformulier
Buiten onze openingstijden is het mogelijk dat uw kindje huisartsenzorg nodig heeft. Hiervoor kunt u terecht bij de huisartsenpost te Zaandam.
Het is mogelijk om hen gedeeltelijk inzage te geven in het dossier van uw kindje.
Hiervoor is echter wel toestemming nodig van beide ouders.
Graag willen wij u vragen om het VZVZ voorlichtingsformulier te lezen en hierna uw keuze voor uw kindje kenbaar te maken.
Het is fijn als u dit formulier gelijktijdig met het inschrijfformulier bij de assistente inlevert.
De voorlichtingsfolder vindt u hier
Het toestemmingsformulier vindt u hier
Inloggen Patientenportaal
Via het PatiëntenPortaal kunt u 24 uur per dag op een veilige manier, gemakkelijk en snel afspraken bij uw arts maken, herhaalmedicatie aanvragen en medische vragen stellen via een eConsult.
In verband met de uitbraak van het Coronavirus is het tijdelijk niet mogelijk om zelf een afspraak in te plannen via het PatiëntenPortaal. Waarvoor onze excuses.
U kunt wel een vraag stellen via een e-consult of herhaalmedicatie aanvragen.
Hoe gaat u te werk?
Nadat u zich éénmalig heeft geregistreerd, kunt u inloggen om gebruik te maken van de verschillende diensten.
Doorloop de volgende stappen vanaf uw vaste computer.
1. Voordat u gebruik kunt maken van het PatiëntenPortaal, moet u eerst een account aanmaken. Klik hier om uw account aan te maken.
Dit hoeft alleen de eerste keer!
2. Klik hier om in te loggen in het PatiëntenPortaal
20-04-2020
Tijdens de coronacrisis kan het gebeuren dat u buiten onze openingstijden een huisarts nodig heeft. Dan komt u bij de huisartsenpost. De artsen op de huisartsenpost en spoedeisende hulp willen u snel kunnen helpen. Het is daarom belangrijk dat zij kunnen kijken naar de medische gegevens die wij van u bijhouden.
Misschien heeft u ons al laten weten dat de huisartsenpost uw medische gegevens mag bekijken. Maar ruim de helft van de Nederlanders heeft daar nog geen keuze over gemaakt. Tijdens de coronacrisis mogen tijdelijk de medische gegevens van deze patiënten ook worden bekeken door de artsen op de huisartsenpost en spoedeisende hulp. Uw gegevens mogen alleen worden bekeken als u contact heeft met de huisartsenpost of spoedeisende hulp. En u daar op dat moment mondeling toestemming voor geeft.
Heeft u eerder aangegeven dat u geen toestemming geeft? Dan verandert er niets. Uw medische gegevens zijn nooit te bekijken, ook niet tijdens de coronacrisis.
Persoonlijke keuze vastleggen
Wilt u alsnog een keuze maken of uw gegevens wel of niet mogen worden bekeken op de huisartsenpost? U kunt dit op drie verschillende manieren doen.
U vertelt uw keuze aan onze huisartsenpraktijk of
U geeft onze huisartsenpraktijk een ingevuld toestemmingsformulier of
U legt uw keuze online vast via volgjezorg.nl/toestemming
Meer informatie
U vindt meer informatie over de tijdelijke maatregel op de website volgjezorg.nl/corona-opt.
Op volgjezorg.nl kunt u ook zien wie uw medische gegevens heeft bekeken en/of uw keuze voor het beschikbaar stellen van de gegevens van de huisarts aan de huisartsenpost aanpassen of doorgeven.
December 2018: in het (bloeddruk) medicijn valsartan van 1 fabrikant is een stof aangetroffen die er niet in hoort. U kunt uw huidige voorraad valsartan opmaken. Bij het volgende apotheekbezoek zult u van de apotheek waarschijnlijk een ander, vergelijkbaar, middel krijgen.
We verzoeken u om niet zomaar te stoppen met het medicijn. Bij vragen kunt u terecht bij uw huisarts.
Voor meer informatie klik hier.
Mogelijk heeft u het vanuit nieuwsberichten al meegekregen: bij mensen die het middel 'hydrochloorthiazide' gebruiken is de huid gevoeliger voor zonlicht. Hierdoor is het risico op bepaalde vormen van huidkanker licht verhoogd. U kunt meer informatie lezen op de website van het CBG (College ter beoordeling geneesmiddelen). U vindt daar een pagina met informatie en een pagina met vragen en antwoorden.
Als u twijfelt of het middel hydrochloorthiazide voor u geschikt is vragen we u om contact op te nemen met uw huisarts. We adviseren u niet zomaar te stoppen met het middel maar altijd eerst te overleggen. Als u huidkanker (niet-melanoom) heeft of heeft gehad is het verstandig zowiezo te overleggen met uw huisarts.
Belangrijk voor iedereen, maar zeker voor mensen die hydrochloorthiazide gebruiken: bescherm uzelf goed tegen beschadiging van de huid door zonlicht. Leest u de informatie op thuisarts.nl
Bevolkingsonderzoek Baarmoederhalskanker
Baarmoederhalskanker komt het meest voor bij vrouwen tussen de 30 en 60 jaar. Daarom worden deze vrouwen uitgenodigd voor dit bevolkingsonderzoek. Met dit bevolkingsonderzoek kijken we of vrouwen risico hebben op baarmoederhalskanker. Door er vroeg bij te zijn kan baarmoederhalskanker voorkomen worden. Vrouwen die meedoen aan het bevolkingsonderzoek, hebben minder kans op baarmoederhalskanker.
Het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker is vernieuwd
Het bevolkingsonderzoek is sinds 2017 vernieuwd. Het onderzoek in de vorm van een uitstrijkje verandert niet. Dit gebeurt nog steeds in de huisartsenpraktijk. De grootste verandering in het vernieuwde bevolkingsonderzoek is dat het uitstrijkje in het laboratorium onderzocht wordt op de aanwezigheid van het hoog risico humaan papillomavirus (HPV). Zit er HPV in het uitstrijkje? Dan wordt hetzelfde uitstrijkje beoordeeld op afwijkende cellen. HPV is het virus dat op lange termijn baarmoederhalskanker kan veroorzaken. Door deze nieuwe manier van testen is het eerder duidelijk of vrouwen risico lopen op baarmoederhalskanker. Ook krijgen vrouwen vanaf 2017 bij de herinnering voor het bevolkingsonderzoek, de mogelijkheid een zelfafnameset aan te vragen. Hiermee kunnen vrouwen zelf materiaal afnemen.
Verder lezen? Klik hier.
Bevolkingsonderzoek borstkanker
Alle vrouwen van 50 tot en met 75 jaar krijgen elke 2 jaar een uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek borstkanker. Bij dit onderzoek worden röntgenfoto’s van de borsten gemaakt. Zo kunnen we eerder ontdekken of iemand borstkanker heeft. Als borstkanker vroeg wordt opgespoord, is de kans groter dat behandeling succes heeft.
Uitnodiging
U krijgt een uitnodiging als het onderzoekscentrum bij u in de buurt staat.
U ontvangt de eerste uitnodiging op uw 50e, 51e of 52e. Dat is afhankelijk van de route en planning van het onderzoekscentrum. Tot het jaar waarin u 76 wordt, ontvangt u elke 2 jaar een uitnodiging.
Bij klachten naar de huisarts
Het bevolkingsonderzoek borstkanker is voor vrouwen die géén klachten hebben aan hun borsten. Heeft u klachten of merkt u veranderingen aan uw borsten? Neem dan altijd contact op met uw huisarts. Wacht niet op de uitnodiging van het bevolkingsonderzoek borstkanker.
Verder lezen? Klik hier.
Bevolkingsonderzoek darmkanker
Darmkanker
Het bevolkingsonderzoek darmkanker is voor mannen en vrouwen van 55 tot en met 75 jaar. Bij het bevolkingsonderzoek darmkanker wordt gekeken of er bloed in de ontlasting zit. Bloed in de ontlasting kan een teken zijn van darmkanker. Als darmkanker in een vroeg stadium wordt ontdekt, is de kans op een succesvolle behandeling groter.
Het onderzoek
Deelnemers ontvangen een uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek via de post. Bij de uitnodiging zit een buisje, de ontlastingstest. Controleer voor gebruik altijd de houdbaarheidsdatum van deze ontlastingstest. Met het staafje uit de ontlastingstest prikt u op vier verschillende plaatsen in de ontlasting. De ontlastingstest stuurt u in een antwoordenvelop naar een laboratorium. Daar wordt de ontlasting onderzocht. Stuur de ontlastingstest tijdig op, zie gebruiksaanwijzing.
Meedoen
U hoeft geen klachten te hebben om mee te doen. Deelname is gratis en vrijwillig. U beslist zelf of u wel of niet meedoet.
Bij klachten naar huisarts
Heeft u darmklachten? Wacht dan niet op het bevolkingsonderzoek, maar neem contact op met uw huisarts.
Verder lezen? Klik hier.
Wilt u weten of u risico's loopt op een probleem met hart of bloedvaten? Klik hier voor de risico test.
Bij vragen kunt u bellen met de praktijkassistente.
Onze praktijk neemt deel aan de zogeheten ketenzorg voor onder andere hart- en bloedvaten.
Dit 'cardiovasculair risico management' betekent dat er gekeken wordt of de kans op een probleem met hart en bloedvaten kleiner kan worden gemaakt. Mensen die in het verleden een hartinfarct, cva/tia ('beroerte') of bijvoorbeeld een probleem met de been slagaderen hebben gehad komen hiervoor in aanmerking. Ook in aanmerking komen mensen die vanwege hoog cholesterol, hoge bloeddruk, leefstijl, bepaalde ziektes of een hoog familierisico, een grotere kans hebben op een probleem met hart of bloedvaten.
Meer informatie kunt u vinden door hier te klikken.
Bij vragen kunt u contact opnemen met de praktijk assistente.
Zorgaanbod (uit 'Beleidsplan 2017-2020')
Basisaanbod Huisartsenpraktijk Wormerveer
Het basisaanbod van onze praktijk bestaat uit de eerste opvang van alle gezondheidsklachten. Voor veelvoorkomende klachten bestaat het aanbod uit diagnose en behandeling; bij minder voorkomende klacht verwijst onze praktijk door. Tijdens de avond-, nacht- en weekenddiensten kunnen onze patiënten terecht bij de huisartsenpost; de zorg door de huisartsenpost beperkt zich tot spoedeisende hulp. Het basisaanbod van onze praktijk sluit volledig aan bij “Aanbod huisartsgeneeskundige zorg (LHV, 2015)”.
Aanvullend zorgaanbod van huisartsenpraktijk Wormerveer
Vanuit onze huisartsenpraktijk bieden wij de volgende aanvullende zorg:
-Bijzondere consultatie
-Wekelijks spreekuur in verzorgingshuis
-Deelname aan huisartsenpool hospice voor patiënten waarvan de eigen huisarts de zorg niet kan leveren
-Begeleiding stoppen met roken
-Ondersteunende gesprekstherapie bij angststoornissen en depressie
-Diabeteszorg: instellen op insuline
-Euthanasie (incl. uitvoering)
-COPD zorg
-Ouderenzorg
-Geprotocolleerde opsporing osteoporose
-Immunotherapie bij allergie
-Samenwerkingsafspraken met specialist ouderenzorg
Vervanging ziekenhuiszorg
-Hechtingen verwijderen
-Specialistische injecties
-MRSA kweken afnemen
-Medicamenteuze maatregelen
-Systematische evaluatie van polyfarmacie in samenwerking met de apotheker
Verrichtingen
-Behandeling van diepe veneuze trombose en tromboflebitis
-Punctie ganglion
-Corpus alienum en roestring uit oog verwijderen
-Cyriax injecties bij schoudersyndromen, epicondylitis lateralis, CTS en bursitis heup
-Chirurgisch verwijderen van benigne cutane en subcutane zwellingen
-Wigexcisie
-Ulcus cruris behandeling
-CAD plaatsen en vervangen
-Plaatsen van pessarium
-Plaatsen IUD
Bijzonder en transmuraal zorgaanbod
-Reizigersadvisering
-ECG- diagnostiek en –interpretatie
-Doppler onderzoek
Beleidsverklaring Huisartsenpraktijk Wormerveer
uit: 'beleidsplan 2017-2020'
Missie
‘Onze missie is het bieden van deskundige huisartsenzorg in een vertrouwde omgeving. Centraal staan goede toegankelijkheid, een persoonlijk betrokken hulpverlening en nauwe samenwerking met andere disciplines in eerste en tweede lijn.’
Visie
Toegankelijkheid
We streven naar een goede telefonische en fysieke bereikbaarheid, waarover we multimediaal heldere informatie verstrekken, middels folders en website en informatie in de spreek- en wachtkamer.
Vertrouwde omgeving
We streven naar een vertrouwde omgeving door continuïteit van personeel, aanbieden van zorg dichtbij huis, vanuit een sfeervol gebouw met een gastvrije uitstraling.
Deskundig
We leveren deskundige zorg, met als leidraad professionele standaarden. We volgen gerichte nascholing om kennis en vaardigheden actueel te houden. We raadplegen elkaar om van elkanders kwaliteiten gebruik te kunnen maken. Wij zijn een NPA geaccrediteerde praktijk. Daarnaast werken we aan gestructureerd aanbieden van zorgprogramma’s rond chronische zieken. Wij zijn een opleidingspraktijk voor doktersassistentes, praktijkondersteuners, tweedejaars geneeskunde studenten, coassistenten en huisartsen in opleiding
Samenwerking
Binnen de praktijk werken we aan een goede onderlinge gestructureerde afstemming tussen de verschillende disciplines. We streven naar een optimale multidisciplinaire samenwerking met andere eerste- en tweedelijns zorgverleners.
Werkklimaat
We vinden het belangrijk om elkaar onderling met respect, aandacht en zorg te bejegenen.
Verklaring professioneel handelen
Huisartsenpraktijk Wormerveer, alle huisartsen en overige medewerkers voeren hun werkzaamheden uit in overeenstemming met de vastgestelde NHG-standaarden en richtlijnen, en binnen de kaders van de geldende wettelijke regelgeving. Van de aldus gedefinieerde werkwijzen kan alleen worden afgeweken wanneer daarvoor gegronde redenen bestaan. Alle eventuele afwijkingen zullen onder vermelding van redenen worden geregistreerd in het dossier van de betreffende patiënt.
Huisartsenpraktijk Wormerveer biedt reguliere gezondheidszorg
Bij de realisatie van haar missie en visie hanteert Huisartsenpraktijk Wormerveer de volgende aanvullende beleidsuitgangspunten:
Patiënten worden altijd bij de besluitvorming rond behandelingen betrokken.
Onze zorg is gericht is op patiëntveilig handelen, doeltreffendheid, doelmatigheid en het voorkomen van medicalisering.
Huisartsenpraktijk Wormerveer en al haar medewerkers onderschrijven de noodzaak om de afspraken, zoals in het kwaliteitssysteem van de praktijk vastgelegd, na te leven en te verbeteren
Heeft u risico op COPD? Doe de test om erachter te komen! Klik hier.
Als uit de test een verhoogd risico komt op COPD, neemt u dan contact op met uw huisarts om dit verder te bespreken.
Sinds 1 januari 2015 heeft Huisartsenpraktijk Wormerveer zich aangesloten bij de COPD ketenzorg. Dit betekent dat alle COPD behandelaars in de regio (longartsen, huisartsen, COPD-verpleegkundigen, dietisten, fysiotherapeuten) met elkaar communiceren over de zorg voor COPD patiënten en onder bepaalde voorwaarden fysiotherapie en dieetadvies vergoed worden. Ook longfunctieonderzoek (spirometrie) gaat dan niet meer ten koste van het eigen risico.
De longfunctietesten kunnen nu ook in de praktijk worden afgenomen door het artsenlaboratorium (SALT).
Heeft u COPD? Dan wordt u jaarlijks opgeroepen voor het COPD spreekuur.
Wilt u weten of u COPD heeft? Bekijkt u het informatiefilmpje of doe de zelftest.
Voor een consult bij een medisch specialist of voor bloedafname heeft u een verwijsbrief nodig. Meestal krijgt u deze tijdens uw bezoek aan het spreekuur van de huisarts mee. Als dit niet mogelijk is of als u een telefonisch consult heeft gehad wordt de verwijzing voor u klaar gelegd bij de assistente. U kunt tussen 8uur en 17uur uw brief bij de assistente ophalen.
LET OP: de assistente kan u vragen u te legitimeren bij het ophalen van de verwijsbrief. Laat u de brief door iemand anders ophalen, laat u dit ons dan van tevoren weten en zorg dat degene die de brief haalt zich kan legitimeren.
Voor een behandeling van een fysiotherapeut heeft u in principe geen verwijzing nodig.
Huisartsenpraktijk Wormerveer heeft het NHG-keurmerk ontvangen. Dit wordt uitsluitend verleend aan praktijken die actief werken aan verbetering van de zorg.
Een praktijk ontvangt het keurmerk als deze voldoet aan landelijk vastgestelde normen en gericht werkt aan kwaliteitsverbetering. Om dit te kunnen vaststellen is de praktijk eerst helemaal doorgelicht. Daarna zijn onderzoeksgegevens op het gebied van organisatie en praktijkvoering, medisch handelen en de mening van patiënten vergeleken met andere praktijken. Op basis van een NPA (Nederlandse Praktijk Acrreditatie)-rapportage zijn vervolgens verbeterplannen opgesteld. Een NPA-auditor houdt jaarlijks de vinger aan de pols om na te gaan of de verbeteringen zijn uitgevoerd en of er nog aan de voorwaarden wordt voldaan.
Als patiënt heeft u invloed op het keurmerk van uw praktijk. Als belangrijk onderdeel van het toetsingsproces wordt er naar de mening van patiënten gevraagd. Uw mening blijft dus van belang. De praktijk wil zich steeds blijven verbeteren. Heeft u ideeën, opmerkingen of klachten? De praktijk neemt uw opmerkingen graag in ontvangst!
Meer informatie? www.praktijkaccreditering.nl
Om onze dienstverlening zo goed mogelijk te laten aansluiten op de behoeftes en verwachtingen van onze patiënten toetst onze praktijk regelmatig de mening van patiënten die het spreekuur bezoeken. Het is mogelijk dat u door de assistente gevraagd wordt om een korte vragenlijst in te vullen en in de daarvoor bestemde bus te doen, of dat de huisarts u vraagt een online vragenlijst thuis in te vullen. De resultaten van ons laatste klanttevredenheidsonderzoek vindt u hier.
Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze huisartsenpraktijk
Algemeen
De AVG is de nieuwe wet ter bescherming van privacy en persoonsgegevens. Op grond van deze wet heeft een organisatie die met persoonsgegevens werkt bepaalde plichten en heeft degene van wie de gegevens zijn bepaalde rechten. Naast deze algemene wet gelden specifieke regels voor de privacy in de gezondheidszorg. Deze regels staan onder andere vermeld in de Wet geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO). Dit privacyreglement is bedoeld om u te informeren over uw rechten en onze plichten die gelden op grond van de AVG en de WGBO.
Huisartsenpraktijk
In onze huisartsenpraktijk kunnen diverse persoonsgegevens van u verwerkt worden. Dit is noodzakelijk om u medisch goed te kunnen behandelen en nodig voor het financieel afhandelen van de behandeling. Daarnaast kan verwerking noodzakelijk zijn voor, bijvoorbeeld, de bestrijding van ernstig gevaar voor uw gezondheid of ter voldoening aan een wettelijke verplichting (bijvoorbeeld het verplicht melden van een besmettelijke ziekte op grond van de Wet Publieke Gezondheid).
De plichten van de huisartsenpraktijk
Huisartsenpraktijk Wormerveer is volgens de AVG de verantwoordelijke voor de verwerking van persoonsgegevens die in de praktijk plaatsvindt. Aan de plichten die daaruit voortkomen, voldoet de praktijk als volgt:
• Uw gegevens worden voor specifieke doeleinden verzameld:
o voor zorgverlening;
o voor doelmatig beheer en beleid;
o voor ondersteuning van wetenschappelijk onderzoek, onderwijs en voorlichting.
• Er vindt in beginsel geen verwerking plaats voor andere doeleinden.
• U wordt op de hoogte gesteld van het feit dat er persoonsgegevens van u verwerkt worden. Dit kan gebeuren door uw zorgverlener, maar ook via een folder of via onze website.
• Alle medewerkers binnen Huisartsenpraktijk Wormerveer hebben zich verplicht om vertrouwelijk om te gaan met uw persoonsgegevens.
• Uw persoonsgegevens worden goed beveiligd tegen onbevoegde toegang.
• Uw persoonsgegevens worden niet langer bewaard dan noodzakelijk is voor goede zorgverlening.
Voor medische gegevens is deze bewaartermijn in principe 20 jaar (vanaf de laatste behandeling of het laatste contact), tenzij langer bewaren noodzakelijk is, bijvoorbeeld voor de gezondheid van uzelf of van uw kinderen. Dit is ter beoordeling van de behandelaar.
Uw rechten als betrokkene:
U heeft de volgende rechten:
• Het recht om te weten of en welke persoonsgegevens van u verwerkt worden.
• Het recht op (digitale) inzage en afschrift van die gegevens (voor zover de privacy van een ander daardoor niet wordt geschaad).
• Het recht op correctie, aanvulling of verwijdering van gegevens indien dat nodig mocht zijn.
• Het recht om (gedeeltelijke) vernietiging van uw medische gegevens te vragen. Hieraan kan alleen tegemoet worden gekomen als het bewaren van de gegevens voor een ander niet van aanmerkelijk belang is en de gegevens op grond van een wettelijke regeling niet bewaard moeten blijven.
• Het recht op het toevoegen van een eigen verklaring (van medische aard) aan uw dossier.
• Het recht om u in bepaalde gevallen tegen de verwerking van uw gegevens te verzetten.
Als u gebruik wilt maken van uw rechten, dan kunt u dit middels een aanvraagformulier kenbaar maken aan Huisartsenpraktijk Wormerveer. Uw belangen kunnen ook behartigd worden door een vertegenwoordiger (zoals een schriftelijk gemachtigde, of uw curator of mentor).
Toelichting op het aanvraagformulier
U moet er rekening mee houden dat medische gegevens ingevolge de wet in principe maximaal twintig jaar bewaard worden. U helpt ons met het opzoeken van uw dossier en het beschermen van uw privacy als u het formulier zo volledig mogelijk invult. De door u ingevulde gegevens worden door ons strikt vertrouwelijk behandeld. Wij geven er de voorkeur aan dat het dossier persoonlijk of door een gemachtigde wordt opgehaald. Er zal aan de balie gevraagd worden uw legitimatiebewijs te tonen.
Wij streven er naar om binnen een maand na de aanvraag de door u gewenste dossiergegevens voor u klaar te hebben.
Gegevens patiënt
Hierbij vermeldt u de gegevens van de persoon over wie het medisch dossier gaat. De Wet Geneeskundige Overeenkomst (WBGO) beschouwt de patiënt als meerderjarig vanaf 16 jaar. Jongeren vanaf 16 jaar die inzage/afschrift van hun medisch dossier willen, moeten zelf de aanvraag indienen. Indien de patiënt niet meer in leven is, is het verstrekken van de medische gegevens toegestaan indien verondersteld kan worden dat de overledene hiertegen geen bezwaar zou hebben gehad of er sprake is van zwaarwegende belangen om de zwijgplicht van de zorgverlener te doorbreken. Deze beslissing ligt bij de zorgverlener.
Verstrekking van uw persoonsgegevens aan derden
De medewerkers van Huisartsenpraktijk Wormerveer hebben de verplichting vertrouwelijk met uw persoonsgegevens om te gaan. Dit houdt bijvoorbeeld in dat de zorgverlener voor verstrekking van uw persoonsgegevens uw uitdrukkelijke toestemming nodig heeft. Op deze regel bestaan echter enkele uitzonderingen. Op grond van een wettelijk voorschrift kan de zwijgplicht van de zorgverlener doorbroken worden, maar ook wanneer gevreesd moet worden voor een ernstig gevaar voor uw gezondheid of die van een derde. Bovendien kunnen vastgelegde gegevens, indien noodzakelijk mondeling, schriftelijk of digitaal uitgewisseld worden met andere zorgverleners (bijvoorbeeld de apotheker die een recept verwerkt en zodoende gegevens verstrekt krijgt van de huisarts).
Uitwisseling gegevens
Huisartsenpraktijk Wormerveer wisselt, nadat u hiervoor gericht toestemming heeft gegeven, via ‘het Landelijk Schakelpunt’ (LSP) relevante medische gegevens veilig en betrouwbaar met de huisartsenpost (HAP). Bent u 's avonds of in het weekend op de HAP geweest, dan deelt die op zijn beurt een waarneembericht met de huisartsenpraktijk. Zo weet de huisarts precies met welke klachten u op de HAP bent geweest en wat er naar aanleiding daarvan is ondernomen.
Ook kunnen er medicatiegegevens gedeeld worden met uw apotheek en uw behandelend medisch specialisten. Daarbij gaat het om de medicatie die de huisarts aan u heeft voorgeschreven, maar ook om eventuele intoleranties, contra-indicaties en allergieën (ICA-gegevens). Daar kunnen andere voorschrijvers en verstrekkers van medicatie rekening mee houden. Zo dragen wij als huisartsenpraktijk bij aan medicatieveiligheid.
Overdracht van uw dossier
Als u een nieuwe huisarts kiest, is het belangrijk dat uw nieuwe huisarts op de hoogte is van uw medische geschiedenis. Uw medische geschiedenis staat in uw patiëntendossier. Het is gebruikelijk dat uw oude huisarts het dossier overdraagt aan uw nieuwe huisarts. De oude huisarts doet dit zo spoedig mogelijk , in ieder geval binnen een maand, nadat u uw oude huisarts heeft gevraagd het dossier over te dragen aan uw nieuwe huisarts.
U moet als patient toestemming geven voor de overdracht van uw dossier.
Uw medisch dossier wordt dan door uw huisarts digitaal overgedragen. U kunt het originele dossier niet meekrijgen. Wel heeft u altijd recht op
(digitale) inzage in uw dossier en op een kopie van uw dossier.
Waarschijnlijk zal het vanaf 2021 mogelijk zijn om vanuit een 'Persoonlijke Gezondheids Omgeving' (PGO) online inzage te krijgen in uw dossier.
Vraag of klacht
Heeft u een vraag of een klacht? Bijvoorbeeld over met wie wij gegevens delen of onze omgang met uw medische gegevens? Dan gaat uw huisarts hierover graag met u in gesprek.
Laatste wijziging: augustus 2020
Klachtenopvang en -afhandeling
Heeft u een klacht over onze praktijk?
Wij willen ons werk graag goed en professioneel uitvoeren en vinden het belangrijk dat u ons vertrouwt.
Het kan voorkomen dat u niet tevreden bent na contact met onze praktijk. Wij stellen het dan op prijs als u dit met ons bespreekt. Wij kunnen dan proberen het voor u op te lossen.
Het bespreekbaar maken van klachten kan op de volgende manieren:
1) Bespreek uw klacht bij voorkeur met de eigen huisarts.
Veel mensen vinden dit lastig , maar wij horen graag van u wat wij kunnen verbeteren.
2 )U kunt ook het klachtenformulier invullen en inleveren bij de praktijk.
Wij streven ernaar om uw klacht binnen een maand te behandelen en af te ronden.
3) Komt u er met ons niet uit, dan kunt u uw klacht bespreken met
een onafhankelijke, onpartijdige klachtenfunctionaris.
4) Als bemiddeling door de klachtenfunctionaris geen oplossing brengt, kunt u een uitspraak over uw klacht vragen bij de geschilleninstantie huisartsenzorg.
Onze huisartsenpraktijk is voor deze onafhankelijke klachtenfunctionaris en-geschillenregeling aangesloten bij DOKh. Waarnemend huisartsen zijn meestal bij een andere klachtenregeling aangesloten. Dit kunt u navragen bij de assistente of bij de huisarts.
U kunt de klacht schriftelijk indienen:
Stichting DOKh
afdeling klachtenregeling
Robijnstraat 6
1812 RB ALKMAAR
Medische gegevens elektronisch delen? Alleen met uw toestemming!
Onze praktijk maakt gebruik van de zorginfrastructuur om een samenvatting van uw dossier bij de huisarts uit te wisselen met de huisartsenpost. Hierin staan uw belangrijkste medische gegevens. Dat kan alleen als u daar vooraf toestemming voor hebt gegeven én als het nodig is voor uw behandeling.
Wilt u dat uw belangrijkste medische gegevens beschikbaar zijn als u onverwacht terecht komt op de huisartsenpost? Dan is het belangrijk dat u vooraf toestemming geeft voor deze uitwisseling. Toestemming geven kan direct bij een bezoek aan onze praktijk of online via www.ikgeeftoestemming.nl.
Online toestemming geven
Op de website kunt u op twee manieren toestemming regelen:
1. Vul uw gegevens in en verstuur ze met DigiD met sms. Wij ontvangen uw bericht in een speciaal beveiligd portaal en verwerken in uw dossier dat u toestemming hebt gegeven.
2. Vul online een formulier in, print het en geef het aan een van onze medewerkers. Wij verwerken vervolgens in uw dossier dat u toestemming hebt gegeven.
Om de toestemming voor onze praktijk te regelen, zoekt u op www.ikgeeftoestemming.nl naar Huisartsenpraktijk Wormerveer. U kunt de toestemming altijd weer intrekken. Dat kan bij ons of via de website.
Ook voor de apotheek
Haalt u regelmatig medicijnen bij een of meerdere apotheken en wilt u dat zij uw medicatiegegevens beschikbaar stellen via de zorginfrastructuur? Geef dan elke apotheek apart toestemming. De huisartsenpost of een andere apotheek kan dan uw medicatiegegevens opvragen als het nodig is voor uw behandeling. U regelt uw toestemming snel en gemakkelijk op www.ikgeeftoestemming.nl.
Meer informatie
Wilt u meer weten over het elektronisch uitwisselen van medische gegevens via de zorginfrastructuur? Bijvoorbeeld wie uw gegevens kunnen inzien of over de veiligheid? Vraag dan bij een bezoek aan onze praktijk naar de brochure ‘Uw medische gegevens elektronisch delen? Alleen met uw toestemming!’ of kijk op de website van de Vereniging van Zorgaanbieders voor Zorgcommunicatie: www.vzvz.nl
Huisartsenpraktijk Wormerveer
Stationsstraat 7
1521 DT Wormerveer
Telefoon: 075 - 628 34 58
Spoed: kies optie 1
Fax: 075-6223360
www.huisartsenwormerveer.nl
Bereikbaarheid
De praktijk is geopend en telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag, van 08.00 - 16.30 uur.
Tussen 12.45 - 13.15 uur hebben wij lunchpauze.
U kunt ons telefonisch bereiken op het nummer 075 - 628 34 58.
Wij maken gebruik van een keuzemenu, waarbij u kunt kiezen uit de volgende mogelijkheden:
1. Uitsluitend in geval van dringende SPOED
2. Afspraken maken, uitslagen opvragen, of overleg met de assistente
3. Herhaalrecepten bestellen via de receptenlijn (24 uur per dag)
4. Collegalijn
Spoed
In het geval van een levensbedreigende situatie belt u direct 112. Voor andere dringende medische hulp belt u de praktijk en kiest optie 1. U zult dan direct te woord worden gestaan door een van onze medewerkers.
Huisartsen
Ons huisartsenteam bestaat momenteel uit: mw E.T. Bongarts, Mw S.H.P.J. Elands, Mw R.A. Lankhorst, Dhr M.C. van Melle en Mw. L. Versteeg.
Spreekuur
Voor een afspraak belt u bij voorkeur voor 10.30 uur.
Een consult duurt 10 minuten. Als denkt dat u meer tijd nodig heeft omdat u bijvoorbeeld meerdere vragen heeft, geeft u dit dan aan bij de assistente.
Zij stelt vaak aanvullende vragen om de tijd en urgentie in te kunnen schatten.
Extra ochtend- en avondspreekuur
U kunt ook een afpraak maken voor het extra spreekuur op donderdag van 07.00 tot 08.00 en van 17.00 - 19.00 uur .
Telefonisch spreekuur
De huisarts heeft dagelijks een terugbelspreekuur van 10.00 - 11.00 en van 16.00 tot 17.00 uur.
Huisbezoek
Wanneer u lichamelijk niet in staat bent om naar de praktijk te komen, dan kunt u voor 12.00 uur bellen om een huisbezoek door de huisarts aan te vragen bij de assistente. De huisarts zal u meestal tussen 13.00 en 15.00 uur bezoeken.
Uitslagen
Uitslagen van onderzoek kunt u telefonisch opvragen bij de assistente. Belt u bij voorkeur 's middags na 14.00 uur. Soms kan de assistente de uitslag niet zelf aan u doorgeven, en maakt zij voor u een (telefonische) afspraak met uw huisarts.
Herhaalrecepten
Herhaalrecepten voor uw medicijnen kunt u op 3 manieren bestellen:
1. Telefonisch: via keuzenummer 3. Vermeld graag duidelijk uw naam, geboortedatum, en de naam van het medicijn en of u het middel thuisbezorgd wilt hebben.
2. Internet: op de website van de Zaanbocht Apotheek.
3. Patientenportaal: online bestellen
Na twee werkdagen kunt u uw medicijnen ophalen bij de apotheek.
Patiëntenportaal
Via onze website kunt u zich aanmelden voor het patientenportaal. Als u aangemeld bent kun u online uw medicatie bestellen, maar ook via een email- consult vragen stellen aan uw huisarts, en online een afspraak maken.
Assistentes
De assistentes hebben een dagelijks spreekuur voor de volgende medische handelingen:
- Bloeddruk meten
- Wondverzorging
- Zwachtelen
- Hechtingen verwijderen
- Oren uitspuiten
- Uitstrijkjes (volgens oproep bevolkingsonderzoek; apart spreekuur)
- Injecties
- Urineonderzoek
- Enkel-arm index
- ECG's
Praktijkondersteuners
De praktijkondersteuners behandelen en begeleiden patienten met diabetes mellitus en hart- en vaatziekten risico.
Urineonderzoek
Als u denkt dat u een blaasontsteking heeft, kunt u uw eerste ochtendurine vóór 10:00 uur bij de assistente afgeven.
Wijziging persoonlijke gegevens
Wanneer er persoonlijke gegevens veranderen, bijvoorbeeld uw adres, telefoonnummer of verzekering, wilt u dit dan doorgeven aan de assistente.
Dienst- en waarneem regeling
Buiten de praktijkuren kunt u voor dringende medische hulp na telefonische afspraak terecht bij :
Huisartsenpost Zaanstreek
Koningin Julianaplein 58A
1502 DV Zaandam
075 - 65 33 000
Zie ook de website: http://www.huisartsenposten.nl/
Vragen/ Klachten/ Suggesties
Voor vragen, klachten of suggesties kunt u contact opnemen met de assistente. Of kijk op onze website: www.huisartsenwormerveer.nl
Op deze website kunt u zelf betrouwbare informatie over ziektes en aandoeningen vinden.
Inloggen Patientenportaal
Via het PatiëntenPortaal kunt u 24 uur per dag op een veilige manier, gemakkelijk en snel afspraken bij uw arts maken, herhaalmedicatie aanvragen en medische vragen stellen via een eConsult.
In verband met de uitbraak van het Coronavirus is het tijdelijk niet mogelijk om zelf een afspraak in te plannen via het PatiëntenPortaal. Waarvoor onze excuses.
U kunt wel een vraag stellen via een e-consult of herhaalmedicatie aanvragen.
Hoe gaat u te werk?
Nadat u zich éénmalig heeft geregistreerd, kunt u onze app downloaden.
1. Ga naar de AppStore of de Google Playstore en download de app ‘uw zorg online’.
2. Volg de aangegeven stappen in de app om het account te koppelen aan de juiste huisartsenpraktijk
3. Klik op 'registreren' om het account aan te maken.
4. De huisarts moet uw accountaanvraag nu goedkeuren. U krijgt bericht van de huisartsenpraktijk wanneer dit gelukt is.
5. Klik op 'aanmelden' in de app om uw account aan uw telefoon of tablet te koppelen
6. In het vervolg kunt u via de app inloggen met een zelfgekozen pincode.
Welkom bij huisartsenpraktijk Wormerveer!
U bent voornemens om patiënt te worden bij huisartsenpraktijk Wormerveer.
Wij vinden het fijn om u als nieuwe patiënt te verwelkomen.
Wanneer u in Wormerveer of Westknollendam woont kunt u patient worden in onze praktijk.
Inschrijfformulier
Om u als nieuwe patient bij onze praktijk in te kunnen schrijven hebben wij een volledig ingevuld en ondertekend inschrijfformulier van u nodig.
Het inschrijfformulier kun u hier downloaden.
Graag lichten we nog een paar dingen toe voor u met het inschrijfformulier aan de slag gaat:
* Voor ieder gezinslid moet een apart inschrijvingsformulier worden ingevuld en worden voorzien van een handtekening en een kopie van de zorgverzekeringspas.
* Voor kinderen tot 12 jaar moeten beide ouders of voogd tekenen. Voor kinderen van 12-16 jaar dienen zowel beide ouder/voogd als kind een handtekening te zetten. Kinderen vanaf 16 jaar mogen zelf een eigen formulier invullen en ondertekenen.
VZVZ formulier
Behalve het inschrijfformulier hebben wij ook een ingevuld toestemmingsformulier voor het al dan niet beschikbaar stellen van uw medische gegevens via het LSP nodig.
Via deze link kunt u zichzelf meer informatie verschaffen over het LSP.
Het toestemmingsformulier vindt u hier.
Ook voor deze formulieren geldt:
* Voor ieder gezinslid moet een apart VZVZ-formulier worden ingevuld en worden voorzien van een handtekening.
* Voor kinderen tot 12 jaar moeten beide ouders of voogd tekenen. Voor kinderen van 12-16 jaar dienen zowel beide ouder/voogd als kind een handtekening te zetten. Kinderen vanaf 16 jaar mogen zelf een eigen formulier invullen en ondertekenen.
Inleveren van de formulieren
Alle ingevulde formulieren kunt u inleveren bij de assistente aan de balie.
Zij zal ter plekke uw legititmatiebewijs willen controleren dus verzoeken wij u deze bij zich te hebben.
Het is wenselijk dat alle nieuwe patienten aanwezig zijn bij het inleveren van de inschrijfformulieren vanwege de identiteitscheck.
Mocht dit toch niet mogelijk zijn, dan verzoeken wij om alle originele legitimatiebewijzen mee te geven aan de persoon die die inschrijfformulieren komt inleveren.
Hoe verder?
Als wij de inschrijfformulieren en de benodigde kopieen ontvangen hebben kunnen wij u inschrijven als nieuwe patient.
Wij maken een melding bij uw vorige huisarts dat u bent overgestapt naar onze praktijk.
Om de dossieroverdracht te bespoedigen is het fijn als u zelf uw vorige huisarts op de hoogte stelt van uw overstap.
Doorgaans zal uw vorige huisarts uw dossier elektronisch aan ons overdragen.
Zodra uw dossier binnen is, is de inschrijving afgerond.
Desgewenst kan er een kennismakingsgesprek ingepland worden. Een afspraak hiervoor kunt u maken via de assistente.
Om het inschrijfformulier te kunnen bekijken en printen, heeft u Adobe Reader software nodig. Staat dit nog niet op uw computer, dan kunt u op get.adobe.com/nl/reader deze software gratis downloaden.
De assistentes hebben op een aantal dagen spreekuur voor diverse handelingen.
U kunt bij hen terecht voor onder meer:
- Bloeddruk meten
- Wondverzorging
- Zwachtelen
- Hechtingen verwijderen
- Oren uitspuiten
- Uitstrijkjes (volgens oproep bevolkingsonderzoek)
- Injecties toedienen
- Enkel-armindex
- ECG's (hartfilmpje)
Ook voor het spreekuur van de assistente dient u een afspraak te maken.
U kunt hiervoor bellen met de praktijk 075-6283458.
De praktijkondersteuners behandelen en begeleiden patiënten met Diabetes mellitus (suikerziekte) en verhoogd risico op Diabetes mellitus.
Deze taken nemen de praktijkondersteuners van de huisartsen over, om patiënten meer tijd en aandacht te kunnen geven bij de begeleiding van hun ziekte.
De praktijkondersteuners zijn HBO-geschoold, werken volgens dezelfde NHG-standaarden als de huisartsen, en staan in voortdurend overleg met hen.
U kunt een afspraak met hen maken en/of verzetten via de assistente.
Wanneer u op reis gaat is een goede voorbereiding belangrijk! Informeer ruim van te voren hoe u gezond blijft, en over benodigde vaccinaties en/of malariapreventie.
U kunt hiervoor contact opnemen met de GGD of met het vaccinatiepunt dat door uw zorgverzekering geadviseerd wordt.
Op de website van Het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u meer informatie over vaccinaties en preventie van malaria bij reizigers: klik hier.
Een goede reis gewenst!
Heeft u psychische klachten waarbij u ondersteuning kunt gebruiken, of waarbij eventueel een kortdurende behandeling gewenst is, dan kunt u op uw eigen verzoek of op verzoek van uw huisarts, verwezen worden naar het spreekuur van de praktijkondersteuner GGZ ( POH GGZ).
Dit spreekuur is op maandag en op vrijdag.
Een afspraak voor dit spreekuur wordt via de huisarts of assistente gemaakt. De kosten worden, net als een bezoek aan de huisarts, volledig vergoed door uw zorgverzekeraar. Er is geen verwijsbrief nodig.
Naast de bovengenoemde praktijkondersteuners heeft de huisartsenpraktijk ook de beschikking over 1 Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige en 1 psycholoog voor psychologische hulpverlening.
Zij werken beide voor Indigo (www.indigo.nl) en hebben bij ons spreekuur op woensdag en donderdag. Hiervoor heeft u een verwijzing van de huisarts nodig.
De behandeling wordt vergoed door uw ziektekostenverzekeraar. Wel valt psychologische zorg onder het eigen risico en verschilt de vergoeding per ziektekostenverzekeraar en de door u gekozen (aanvullende) verzekering. We adviseren u om uw verzekeringspolis of uw verzekeraar te raadplegen om te bepalen hoeveel u vergoed krijgt.
Indigo valt onder de Parnassia Bavo Groep (als zodanig bekend bij de verzekeraars) en biedt tweedelijns psychologische hulp.
Diëtistenpraktijk Alimentum houdt 2 dagen/dagdelen per week spreekuur bij Huisartsenpraktijk Wormerveer.
De diëtiste geeft informatie en advies over gezonde voeding. U kunt bij de diëtiste onder andere terecht met vragen over voeding en ziektes (zoals hoge bloeddruk, suikerziekte), cholesterol en over- en ondergewicht.
U kunt naar de diëtiste verwezen worden door uw huisarts, maar u kunt ook rechtstreeks een afspraak maken via www.alimentum.nl of 075 – 6411672.
De assistente heeft helaas geen inzage in de agenda van de diëtiste. Afspraken maken of afspraken verzetten dienen dan ook via Alimentum te gebeuren.
Vier behandeluren per jaar worden vergoed vanuit uw basisverzekering. Afhankelijk van uw aanvullende verzekering worden er eventueel meer uren vergoed.
Het artsenlaboratorium (www.salt.nl) is dagelijks aanwezig in Gezondheidscentrum Wormerveer. Dagelijks wordt van 08.30 tot 11.00 uur bloed afgenomen voor onderzoek. Op donderdagavond wordt ook bloed afgenomen van 17.00 tot 19.00 uur.
Ook kunnen de doosjes met kweeksets hier worden afgegeven. Hiervoor hoeft u geen afspraak te maken. Dit kan niet op donderdagavond.
Daarnaast kunt u op afspraak voor een aantal grotere onderzoeken terecht zoals longfunctietesten, 24-uurs bloeddrukmetingen, holteronderzoek en fundusfoto’s bij Diabetes Mellitus.
U heeft een aanvraagformulier van de huisarts nodig voor het te verrichten onderzoek, en u dient een legitimatie en uw verzekeringsbewijs mee te nemen. Dit is om te voorkomen dat uitslagen van verschillende personen verwisseld worden.
Bij het laboratorium verrichtte onderzoeken vallen onder uw eigen risico.
Mocht de afstand naar de nieuwe afnamelocatie een probleem voor u zijn, neemt u dan contact op met SALT op nummer 088-9100100, dan komen zij u thuis bezoeken.
Op de etage boven Huisartsenpraktijk Wormerveer zijn de fysiotherapeuten van GezondPlus gevestigd.
Naast algemene fysiotherapie kunt hier onder andere terecht voor manuele therapie, sportfysiotherapie, lymfedrainage en medische fitness.
Ook houden de podoloog Loopfit Fahner, verloskundigenpraktijk Wormer en Wormerveer en Waterland Orthopedie spreekuur bij GezondPlus.
U kunt na het bezoek aan de huisarts gemakkelijk even de trap of lift naar boven nemen met uw verwijzing en direct een afspraak maken.
Zie voor meer informatie de website van GezondPlus.
Een afspraak voor het spreekuur kunt u maken op het nummer:
075 - 628 34 58 (optie 2).
U kunt belllen voor een afspraak tussen 8.00-12.30 uur en tussen 13.30-16.30 uur,
maar belt u bij voorkeur tussen 8.00u en 10.00u.
Hoe vroeger u belt, hoe eerder u doorgaans terecht kunt op het spreekuur.
Wanneer u gebruik maakt van het PatientenPortaal kunt u zelf, 24 uur per dag, een afspraak inplannen of gebruik maken van een e-consult.
Een e-consult is een soort digitaal consult (afspraak) met uw huisarts.
Een e-consult is alleen geschikt voor NIET-spoedeisende klachten. Heeft u een urgente vraag of klacht, neemt u dan contact op met de assistente op telefoonnummer 075-6283458.
Een consult duurt 10 minuten. Als u meer tijd nodig denkt te hebben, bijvoorbeeld bij meerdere vragen, verzoeken wij u om dit met de assistente te overleggen. Als u voor meerdere personen een afspraak nodig heeft, dan dient u ook meerdere consulten af te spreken
De assistente stelt aanvullende vragen over uw gezondheidsklacht, zodat u zo goed mogelijk geholpen kunt worden. De assistente heeft geheimhoudingsplicht.
Afspraak afzeggen
Wij verzoeken u een afspraak die niet kan doorgaan, minstens 24 uur van tevoren af te zeggen.
Extra ochtend- en avondspreekuur
Op donderdag kunt u ook van 07.00 tot 08.00, en van 17.00 tot 19.00 uur terecht op het spreekuur. Ook deze spreekuren zijn uitsluitend op afspraak en bij uw eigen huisarts.
De huisarts heeft dagelijks een terugbelspreekuur van 10.00 - 11.00 uur en van 16.00-17.00 uur.
Een verzoek om door de huisarts te worden gebeld kunt u doorgeven aan de assistente, op het nummer: 075 - 628 34 58.
Wanneer u lichamelijk niet in staat bent om naar de praktijk te komen, dan kunt u vóór 12.00 uur bellen om een huisbezoek door de huisarts aan te vragen bij de assistente.
Dit kan op het nummer 075 - 628 34 58. Kiest u dan voor optie 2.
De huisarts zal u meestal tussen 13.00 en 15.00 uur bezoeken.
Onderzoeksuitslagen kunt u telefonisch opvragen bij de assistente, op het nummer: 075 - 628 34 58.
Belt u bij voorkeur 's middags, dan is het minder druk aan de telefoon.
Soms kan de assistente de uitslag niet zelf aan u doorgeven, en zal er een (telefonische) afspraak met uw huisarts worden gemaakt. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer:
- De huisarts graag nader met u wil overleggen over de uitslag.
- U belt voor kinderen, ouder dan 16 jaar: zij dienen de uitslagen zelf
op te vragen.
U kunt op meerdere manieren herhaalrecepten voor uw medicijnen aanvragen:
Via het PatientenPortaal
Via het PatientenPortaal kunt u uw chronische medicijnen aanvragen.
Hiervoor dient u ingelogd te zijn via de app op uw telefoon of tablet of via uw computer
Via de Zaanbocht apotheek
Een alternatieve methode is om de benodigde medicatie te bestellen via de website van de Zaanbochtapotheek: www.zaanbochtapotheek.nl
Telefonische receptenlijn
U kunt 24 uur per dag uw benodigde medicatie inspreken via ons telefoonnummer 075-6283458, keuze nummer 3. Spreekt u zo duidelijk mogelijk uw naam, geboortedatum en de naam van het medicijn in. Als u de medicijnen thuisbezorgd wilt hebben, spreek dit dan ook in.
Voor alle methoden geldt dat het twee werkdagen duurt voordat u uw medicatie bij de apotheek kunt ophalen.
In het geval van een levensbedreigende situatie belt u direct 112.
Voor andere spoedeisende aandoeningen, die niet kunnen wachten tot het spreekuur, belt u tussen 08.00 - 17.00 uur:
075 - 628 34 58, en vervolgens drukt u op keuzenummer 1.
U wordt dan direct te woord gestaan door een van onze medewerkers.
Buiten de praktijkuren (na 17.00 uur, 's nachts en in het weekend), kunt u voor dringende medische hulp, die niet kan wachten tot de volgende werkdag, terecht bij de huisartsenpost te Zaandam:
Huisartsenpost Zaanstreek
Koningin Julianaplein 58A
1502 DV Zaandam
Telefoonnummer: 075 - 65 33 000.
Let op: net als in de praktijk eerst bellen voor een afspraak!
Zie voor meer informatie de website: http://www.huisartsenposten.nl
Uw huisarts werkt mee met wetenschappelijk onderzoek.
Wetenschappelijk onderzoek met behulp van geanonimiseerde patiëntgegevens levert een belangrijke bijdrage aan de vooruitgang en kwaliteit van de gezondheidszorg.
Voor dergelijk onderzoek zijn medische gegevens nodig van vele duizenden patiënten over een lange periode. De basis hiervoor zijn de gegevens die uw huisarts bij uw bezoek vastlegt in de computer.
Het IPCI-project (Integrated Primary Care Information), onderdeel van de afdeling Medische Informatica van het Erasmus MC te Rotterdam, probeert met behulp van de verzamelde gegevens van meerdere huisartsen in Nederland een antwoord te geven op vragen als:
Welke geneesmiddelen worden voorgeschreven bij welke ziekte en waarom?
Leidt gebruik van een geneesmiddel tot het verdwijnen van de klachten en hoe snel?
Hoeveel en welke bijwerkingen treden er op bij de verschillende geneesmiddelen?
Met behulp van dit onderzoek is het mogelijk nieuwe bijwerkingen van geneesmiddelen te ontdekken en behandelmethodes beter af te stemmen op u als patiënt.
Uw gegevens
Uw huisarts werkt mee aan dit onderzoek. Dat mag natuurlijk niet zomaar. De gegevens die de huisarts over u heeft, zijn beschermd volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en de Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO).
Gegevens zoals uw naam, adres, woonplaats en BSN worden dan ook niet doorgegeven aan de onderzoekers. De onderzoekers krijgen slechts anonieme medische gegevens en kunnen niet zien van welke patiënt deze afkomstig zijn. Alleen uw huisarts weet welke gegevens bij welke patiënt horen.
Het IPCI-project heeft een Raad van Toezicht die erop let dat de verzamelde gegevens op de juiste wijze worden gebruikt.
Bezwaren?
Heeft u bezwaren tegen het gebruik van uw gegevens voor dit onderzoek, meldt dit dan bij uw huisarts of de praktijkassistente. Het is uw goed recht om medewerking te weigeren. Uw gegevens zullen dan niet worden meegenomen in het onderzoeksproject.
Voor meer informatie: zie www.IPCI.nl